PKN
Protestantse wijkgemeente Credo te Rotterdam-Zuid
 
Juni 2021 - Gaandeweg 08

Juni 2021 - Gaandeweg 08
ZINGEN, BIDDEN, EN LIEFHEBBEN
In het liedboek staan prachtige liederen, van eeuwen geleden en van tientallen jaren geleden. Met Pinksteren hoorden we bijvoorbeeld het lied dat Maarten Luther schreef als een gebed in 1524: Nu bidden wij de heilige Geest om een recht geloof het allermeest, dat hij ons verblijde en ons bevrijde en aan ’t eind naar huis geleide. Kyriëleis. Toen Maarten Luther het lied schreef was het een roerige tijd en in zijn leven had hij al veel weerstand ondervonden. Onder andere van zijn ouders en later van zijn meerderen in de kerk.
 In diezelfde Pinksterdienst hoorden we een ander prachtig lied: Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door uw kracht…. We zagen het in een video. Het werd gezongen door jonge mensen in een kerkgebouw dat feestelijk vol hing met witte duiven van papier.
Stef Bos zong erbij over de tijd waarin we leven.  De keuze voor de uitvoering van dit lied in de dienst hadden we te danken aan Corry van Houten. Zij had het gevonden op internet en werd er elke keer als ze ernaar luisterde thuis, door geraakt. Het was inderdaad prachtig! Geschreven door theoloog Muus Jacobse in de vorige eeuw is het een lied waarbij ik bijna niet stil kan blijven zitten en veel vreugde voel. Misschien hebt u dat ook wel? Het nodigt zozeer uit om weer te zingen, blij en dankbaar te zijn!
Dankbaar maakte ook de keuze van Tineke Vis om herbevestigd te worden als diaken en de keuze van Margreet Huisman om bevestigd te worden als ouderling-kerkrentmeester. Beiden kregen zij van Marg van Beekum en Coby van Bommel een heerlijk geurende rode roos als symbool in het kader van overdracht en als bemoediging. Een ontroerend moment. Marg en Coby die beiden na lange, trouwe dienst hun ambt beëindigden.
Nu we weer met 30 gasten en daarnaast medewerkers in de kerk mogen komen en ook nog het Pinksterfeest mogen vieren, voelen we nog beter hoe groot het voorrecht is om elkaar te kunnen zien en te spreken, om samen koffie en thee na de dienst te drinken en er lekkere eigen gebakken tulband bij geserveerd te krijgen. Wat vroeger gewoon was, waarderen we nu als bijzonder! En bij het zingen moeten we nog een poosje onze mond gesloten houden, maar ons hart bloeit op bij al die mooie liederen. Ons hart voelt de vreugde van de Geest trillen door de lucht.
Wat zal het een feest zijn als we in de toekomst verderop in het jaar weer meer mensen kunnen verwelkomen in de dienst en in andere activiteiten.
ds. Fokje Wierdsma
 
terug
 
 

Credokerk
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.15 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 09-06-2024 om 10.15 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 16-06-2024 om
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 23-06-2024 om
meer details

 
Credokerk

 
Credokerk van binnen

 
ANBI
http://www.protestantsekerk.nl/steunons/ANBI/Veel-gestelde-vragen/Paginas/Veel%20gestelde%20vragen.aspx
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.