PKN
Protestantse wijkgemeente Credo te Rotterdam-Zuid
 
Bosbericht mei 2021

Bosbericht mei 2021
 
Naast woorden die uit onze cultuur verdwenen zijn er ook begrippen die ons taalveld binnenkomen. Woorden als googelen, appen, corona-proof worden onderdeel van ons dagelijks taalgebruik. Dat geldt ook voor twentyfourseven. Steeds meer hoor ik dit of lees ik dit in berichten, 24/7. Het staat voor 24 uur en dat 7 dagen lang, kortom, een synoniem voor altijd. Het heeft alles te maken met onze 24-uurs economie. We moeten altijd en immer beschikbaar en bereikbaar zijn. Daardoor is het met onze geestelijke rust vaak ver te zoeken. We worden opgejaagd en we doen daar allemaal aan mee.
24/7 past ook goed bij het beroep van predikant of van de kerkelijk werker. We moeten altijd beschikbaar zijn. Dat is vanzelfsprekend, maar tegelijk ook een uitdaging voor de pastor zelf. Want naast pastor ben je vaak echtgenoot (partner) en vader (of moeder) en ook die verdienen aandacht. Daar komt bij dat pastores ook maar één lichaam hebben. Toch krijgen veel pastores een burn-out. Blijkbaar vragen ze te veel van zichzelf en gaat het mis. Als ervaringsdeskundige weet ik dat grenzen stellen, dingen delegeren of zelfs gewoonweg een keer nee zeggen heel erg belangrijk zijn, maar tegelijk heel erg moeilijk. 
In de evangeliën lezen we dat ook Jezus wel eens moe is van zijn werkzaamheden. In deze situaties zoekt Hij de stilte op en gaat dan in gebed. Een goed voorbeeld om te volgen voor pastores. Je even terugtrekken met Hem.
Pastor zijn is het mooiste beroep dat er is, maar ook één van de moeilijkste beroepen als het gaat om het zoeken en vinden naar de goede balans. Laten we in deze ook blijvend naar elkaar omzien.
Pastor Johan 
 
terug
 
 

Credokerk
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10.15 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10.15 uur
meer details

Credokerk
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10.15 uur
meer details

 
Credokerk

 
Credokerk van binnen

 
ANBI
http://www.protestantsekerk.nl/steunons/ANBI/Veel-gestelde-vragen/Paginas/Veel%20gestelde%20vragen.aspx
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.